Skoleelever sendes hjem etter trussel om skoleskyting

Politiet avhører vitner og etterforsker en trussel om skoleskyting i Rana kommune fredag, men ingen er så langt mistenkt eller pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi holder på med avhør. Det er så langt ingen konkret informasjon som fører til pågripelse, sier operasjonsleder Mari Lillestø i Nordland politidistrikt til NTB sent fredag ettermiddag.

Operasjonslederen kan ikke si noe om hva som har fremkommet i avhørene eller om det er noen mistenkte.

– Jeg vet ikke hva som har fremkommet i avhørene, men vi har noen ledetråder vi jobber ut ifra, sier hun.

Sendt hjem

Torsdag ettermiddag fikk politiet melding fra Kripos om at det skal ha blitt skrevet en melding på Wikipedia som kan tolkes som en trussel om skoleskyting i Rana kommune i Nordland. Skoleledelsen valgte fredag å sende hjem alle skoleelever som følge av trusselen.

– På grunn av vag og uavklart trussel mot skoler i Rana velger kommunen å avslutte skoledagen på samtlige skoler og sender alle elevene hjem, heter det på kommunens nettside.

– Det vi har fått vite, er at det er noen som har redigert i en artikkel på Wikipedia. Her har det blitt redigert i en melding i en artikkel om skoleskyting og skrevet at «lista vil øke i løpet av dagen», sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Nordland politidistrikt til Rana Blad.

Tar ressurser

Det er ikke spesifisert hvor denne trusselen er rettet, men det er sannsynlig at den er sendt fra nettverket til en ungdomsskole på Mo, opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Politiet etterforsker saken for å finne vedkommende som skrev inn trusselen, og de valgte fredag å være til stede ved flere skoler i Rana kommune.

Operasjonslederen er klar på at slike trusler medfører mye ekstraarbeid og tar ressurser.

– Det er trist at folk gjør dette. Det medfører tiltak som vi må sette i verk, og ressursbruk som kunne blitt brukt på annet arbeid, sier Pettersen.

Flere trusler

De oppfordrer personer som har opplysninger om trusselen, om å ta kontakt.

– Vi har fått inn noen tips, men oppfordrer dem som kan ha noe å fortelle til å ta kontakt, sier operasjonsleder Mari Lillestø til NTB.

Dette er ikke den første trusselen mot skoler i Rana de siste årene. I januar 2016 ble alle videregående skoler i kommunen evakuert etter trusler fremsatt på appen Jodel. Også skoler i Mosjøen ble evakuert. Kripos ble koblet inn i saken, og det ble raskt avdekket at to 16 år gamle gutter hadde fremsatt truslene.

Personvernpolicy