Politiet på Flesland søker om bevæpning

Politiet har søkt om å få bære våpen på Flesland, slik politiet på Oslo Lufthavn Gardermoen har gjort siden i fjor sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Politiet har søkt om å få bære våpen på Flesland, slik politiet på Oslo Lufthavn Gardermoen har gjort siden i fjor sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vest politidistrikt har søkt om å få tillatelse til bevæpning av politifolk som jobber på Bergen lufthavn Flesland. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen er ifølge politiet en kombinasjon av trusselbildet og at politiet har internasjonale forpliktelser knyttet til sikkerhet ved lufthavner.

Åpningen av den nye terminalen på Flesland har ført til større avstander og ved eventuelle hendelser må politiet ha kort responstid. Politiet understreker at det ikke foreligger noen konkrete trusler.

– Dette er et føre-var-tiltak. Reisende på Flesland trenger ikke bekymre seg for egen sikkerhet, sier politimester Kaare Songstad.

I fjor passerte over seks millioner reisende Flesland. Søknaden om bevæpning ble sendt til Politidirektoratet onsdag. Det er Justis- og beredskapsdepartementet som fatter endelig beslutning i spørsmålet.