35 skal vitne i Svein Ludvigsens overgrepssak

Svein Ludvigsen (72) møter i juni i Nord-Troms tingrett anklaget for å ha misbrukt sin stilling som fylkesmann til å skaffe seg seksuell omgang med enslige asylsøkere.
Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix
Svein Ludvigsen (72) møter i juni i Nord-Troms tingrett anklaget for å ha misbrukt sin stilling som fylkesmann til å skaffe seg seksuell omgang med enslige asylsøkere. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 35 personer skal vitne i rettssaken mot tidligere fiskeriminister og Høyre-politiker Svein Ludvigsen i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser statsadvokat Tor Børge Nordmo til VG.

Ifølge avisa består saken i hovedsak av vitneforklaringer, bildebevis, dokumentbevis, tekniske bevis og kommunikasjon mellom Ludvigsen og de fornærmede.

72-åringen møter 11. juni på tinghuset i Tromsø, anklaget for å ha tvunget unge asylsøkere til seksuell omgang ved å gi inntrykk av at han kunne gi og frata dem statsborgerskap.

Blant annet skal politi og hjelpeapparat forklare seg om den umiddelbare kontakten med fornærmede etter at saken ble et faktum. Også sakkyndigvitner, behandlere, naboer og bekjentskaper er på vitnelisten, i tillegg til en form for karaktervitner og samarbeidspartnere Ludviksen har hatt i ulike verv, opplyser statsadvokaten.

Til VG sier en av Ludvigsens forsvarer, Kai Vaag, at hans klient nekter straffskyld.

Rettssaken er berammet i Nord-Troms tingrett 11.–25. juni.