Sveriges Radio: Barna til norsksvensk IS-kriger på vei til Irak

Michael Skråmo, som ble drept i Syria i mars, var norsk statsborger men født og oppvokst i Göteborg.
Michael Skråmo, som ble drept i Syria i mars, var norsk statsborger men født og oppvokst i Göteborg. Foto: NTB scanpix/ Skråmos egen PR-video
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svensk-norske IS-krigeren Michael Skråmos barn er på vei fra Syria til Irak, opplyser representanter fra det kurdiske selvstyret til Sveriges Radio.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For noen uker siden meldte svenske medier at kurdiske myndigheter har gitt klarsignal til at den avdøde IS-krigerens sju små barn kunne fraktes til det svenske konsulatet i Arbil.

Ifølge Sveriges Radio venter barnas morfar i den irakiske byen. Han skal ha fått tilsendt bilder av at barna passerer grensen. Ut ifra bildene er det ikke mulig å identifisere hvilke av barna det dreier seg om.

Barnas morfar Patricio Galvez har i en periode forsøkt å få barna hjem til Sverige, siden begge foreldrene er døde. Galvez reiste i april til Syria for å lete etter barna, som er mellom ett og åtte år gamle.

Michael Skråmo, som ble drept i Syria i mars, var norsk statsborger men født og oppvokst i Göteborg. Sammen med sin svenske kone, som også ble drept i Syria, hadde han sju barn. Barna har den siste tiden vært i flyktningleiren al-Hol i den kurdiskkontrollerte delen av Syria, og flere av dem skal være sterkt underernærte og syke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets sikkerhetstjeneste har tidligere anslått at det til sammen er om lag 40 barn med norsk tilknytning i Syria i dag. 18 av dem er gjort rede for, og minst tolv av dem er foreldreløse.

Les også: Svigerfaren til Skråmo finner barnebarn i Syria

Morfaren til IS-krigeren Michael Skråmos barn vil hente dem hjem

SVT: Michael Skråmo er død

Norsk IS-terrorist vil dø for sekten i Syria