Hotelleier dømt til seks og et halvt års fengsel for ildspåsettelse og bedrageri

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere styrelederen på Selje hotell er dømt til seks og et halvt års fengsel for å ha satt fyr på hotellet i Sogn og Fjordane i november 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Styrelederen fikk ett års fengsel i tingretten, men straffen ble skjerpet til seks og et halvt år i Gulating lagmannsrett. Han anket til Høyesterett, som nå har forkastet anken og dommen fra Gulating lagmannsrett blir stående. Dermed må han sone seks og et halvt år i fengsel for brannstiftelse og grovt forsikringsbedrageri.

Les også: Hotelldirektør dømt til fem og et halvt års fengsel for ildspåsettelse

I Sogn og Fjordane tingrett ble broren, som var hotelldirektør, dømt til fengsel i fem og et halvt år. Han anket ikke dommen og soner for tiden straffen.

Høyesterett tok utgangspunkt i at lovbruddet gjaldt et tilfelle av ildspåsettelse der gjenoppbyggingskostnaden var anslått til 93,7 millioner kroner. Det var også skjerpende at gjerningen ble gjort sammen med en annen, og var planlagt og gjennomført over tid, heter det i Høyesteretts beslutning.

De tre svensk-tyrkiske brødrene drev og eide Selje hotell fra 1. januar 2014 til bygningene ble totalskadd i brann 25. november 2016.

Les også: Selje-brannen: Hotellsjefens lillebror bedyrer sin uskyld