Meslingsmitte påvist i Oslo – barn som var på legevakten kontaktes

Mannen i 20-årene som er smittet av meslinger, oppsøkte legevakten i Oslo torsdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
Mannen i 20-årene som er smittet av meslinger, oppsøkte legevakten i Oslo torsdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er påvist meslingsmitte hos en mann i 20-årene som var på legevakten i Oslo torsdag. Foreldre til barn under 18 år som var der på samme tidspunkt kontaktes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder NRK.

Meslinger er en svært smittsom virussykdom som gir utslett med feber og kan gi et alvorlig forløp.

I Norge er det høy vaksinasjonsdekning og meslingsmitte er ikke lenger like pågående som før. I noen europeiske land er imidlertid vaksinasjonsdekningen mye lavere, og flere land har for tiden en pågående smitte.

Folkehelseinstituttet oppfordrer derfor foreldre til å fremskynde MMR-vaksinasjon for små barn når man skal reise utenlands.

Les også: Mange voksne er ikke vaksinert mot meslinger

Viruset smitter gjennom dråpesmitte og kan potensielt være dødelig for underernærte barn, barn som har svekket helsetilstand, eller spedbarn som er for unge til å bli vaksinert.

Forrige helg ble det påvist ett tilfelle av meslinger hos en passasjer som befant seg på et Norwegian-fly fra Lisboa til Oslo.

I forrige måned ble det påvist flere smittetilfeller av meslinger, blant annet i Rogaland, Oslo og Akershus.

Les også: Et tilfelle av meslinger påvist i Oslo