Politiet gjennomførte rekonstruksjon på Jemtland-eiendommen

Politiet har gjennomført en rekonstruksjon av det den drapstiltalte ektemannen mener skjedde da Janne Jemtland ble skutt 29. desember
Politiet har gjennomført en rekonstruksjon av det den drapstiltalte ektemannen mener skjedde da Janne Jemtland ble skutt 29. desember Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har gjennomført en rekonstruksjon på Jemtland-eiendommen av det den drapstiltalte ektemannen mener skjedde da Janne Jemtland ble skutt i romjulen 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekonstruksjonen skjedde på forespørsel av den drapstiltalte ektemannen, bekrefter politiadvokat Julie Dalsveen til VG.

Kripos bisto under rekonstruksjonen på Jemtland-eiendommen i Brumunddal i Hedmark.

– Han har ikke endret forklaring, og sier dette var en ulykke. Nå har han fått mulighet til å illustrere dette ved å vise fullt ut hva som skjedde, sier Christian Flemmen Johansen, en av Svein Jemtlands forsvarere.

Svein Jemtland ble i tingretten dømt til 18 års fengsel for å ha drept sin kone Janne Jemtland 29. desember 2017. Han anket dommen på stedet. Johansen sier rekonstruksjonen blir et viktig bevis i ankesaken.

– Man har etter beste evne forsøkt å gjenskape det som skjedde, sier Johansen, som forsvarer Jemtland sammen med Ida Andenæs.

Janne Jemtland (36) døde etter å ha blitt skutt i pannen fra på kloss hold. Ektemannen ble tiltalt for å ha drept henne, men han mener skuddet ble avfyrt da han forsøke å avvæpne kona.

Rettsmedisinsk sakkyndige har konkludert med at kvinnen døde av drukning to til tre timer etter at hun ble skutt.