Hareide om Listhaug-utnevnelse: – Jeg forstår de mange som reagerer

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide mener at Listhaug som statsråd og eldre- og folkehelseminister må ta avstand fra hatretorikk.
Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide mener at Listhaug som statsråd og eldre- og folkehelseminister må ta avstand fra hatretorikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide skriver på Facebook at han «forstår de mange som i dag reagerer» på utnevnelsen av Sylvi Listhaug som statsråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ligger et særlig ansvar på regjeringen å bruke ord som ikke splitter, men forener, skriver Hareide.

Han mener at Listhaug som statsråd og eldre- og folkehelseminister må ta avstand fra hatretorikk, og at statsminister Erna Solberg med utnevnelsen må ha vært helt trygg på at Listhaug har lært av sine feil.

Listhaug måtte i fjor vinter gå av etter en Facebook-post der hun anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet.

Da Listhaug gikk av, var det etter betydelig press fra Kristelig Folkeparti, som kunne ha felt hele regjeringen ved å stemme for et mistillitsforslag. Nå sitter KrF i regjering.

– Med denne utnevnelsen har også Erna Solberg tatt et betydelig ansvar. Solberg må nå være helt trygg på at Listhaug har lært av sine feil fra forrige gang hun var statsråd, skriver Hareide.

– Jeg forstår de mange som i dag reagerer på denne utnevnelsen, fortsetter han.