Mann fengselsdømt for dyremishandling for andre gang

Ti år etter han kom ut fra fengsel, er en 45 år gammel mann fra Fosen i Trøndelag dømt til seks måneder i fengsel for å ha vanskjøttet dyr, skriver NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til fengselsstraffen må han også betale 2.000 kroner i sakskostnader. To av månedene han er idømt er betinget. Altså må han sone fire måneder.

Ifølge tiltalen skaal mannen over lengre tid ha latt en besetning storfe sulte og bo i svært dårlige omgivelser. Det skal ha vært både kaldt, skittent og forurenset. I tillegg skal han ha unnlatt å gi legehjelp til syke dyr.

Mannens forsvarer Jo Gjestvang sier til NRK at 45-åringen er usikker på om han vil anke dommen.

Omstendighetene skal ha ført til at en rekke kyr døde, ifølge tiltalen. 45-åringen erkjenner ikke straffskyld da det ikke er han som eier gården eller storfebesetningen. Han jobbet imidlertid med stellet av dyrene.

Mannen ble i 2007 fradømt retten til «å eie, ha, handle med eller bruke dyr» i ti år, etter at Mattilsynet under en inspeksjon på gården til mannen fant 42 kalver som hadde dødd som følge av avmagring.

Han ble da også dømt til å sone 60 dager i fengsel, hvorav 30 var betinget.

Den gang la aktor ned påstand om at mannen også skulle fradømmes retten til å stelle andres dyr, men Sør-Trøndelag tingrett var uenig.