Vedlikeholdsplanen for Helge Ingstad kanselleres inntil videre

Sjøforsvaret vil ikke bruke store ressurser på Helge Ingstad før de vet hva det vil koste å gjøre fregatten operativ. Tirsdag ble den tatt ut av tørrdokken.

KNM Helge Ingstad ble sjøsatt i begynnelsen av april for å fraktes inn til tørrdokken på Haakonsvern. Nå gjennomføres kun midlertidige reparasjoner. Foto: Emil Wenaas Larsen / Forsvaret / NTB scanpix
KNM Helge Ingstad ble sjøsatt i begynnelsen av april for å fraktes inn til tørrdokken på Haakonsvern. Nå gjennomføres kun midlertidige reparasjoner. Foto: Emil Wenaas Larsen / Forsvaret / NTB scanpix Foto: Emil Wenaas Larsen / Forsvaret / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vedlikeholdsplanen for fartøyet er kansellert, og minimalt med ressurser vil bli benyttet på fartøyet med unntak av konservering av viktig utstyr, sier kapteinløytnant Thomas Gjesdal i Sjøforsvarsstaben til Forsvarets forum.

Fregatten har ligget på tørrdokken på Haakonsvern siden 10. april for å reparere de siste skrogskadene.

Les også: Forsvaret: Militær kapasitet redusert etter fregattforlis

Tirsdag ble Helge Ingstad tatt ut, men den vil likevel bli værende på Haakonsvern i påvente av en beslutning om hva som skal skje med fartøyet.

Til magasinet sier kommandørkaptein Arild Øydegard i Forsvarsmateriell at de aller fleste komponentene har fått store vannskader, og at det derfor ikke vil være naturlig å vedlikeholde dem før de vet om de skal repareres eller erstattes.

En tilstandsrapport, som blant annet vil se på hva det vil koste å gjøre fregatten operativ igjen, er ventet før sommeren.

Les også: Helge Ingstad sjøsatt igjen