Cold case-gruppa gir opp sak om forsvunnet 37-åring

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kripos gir opp å finne ut hva som skjedde med en utviklingshemmet 37-åring som forsvant i Sogndal da han var på tur med to pleiere, skriver Bergens Tidende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

37-åringen forsvant ved Haukåsen i Sogndal i mai 2017 mens han var på tur med ansatte fra Melås Helse AS. Han er aldri blitt funnet.

Den forsvunne hadde Angelmans syndrom og skal mentalt ha vært på nivå med en treåring. Han hadde derfor alltid følge av pleiere.

Kripos' Cold case-gruppe åpnet arbeidet med saken i november, etter at lensmannen i Sogndal tok kontakt.

I arbeidet med saken har Kripos blant annet gjennomgått to mobiltelefoner og et nettbrett, og de har gjort befaring med personale fra Haukåsen. Det elektroniske utstyret var brukt av dem som hadde ansvaret for å passe på 37-åringen.

Det ble også gjort en ny gjennomgang av elektroniske spor knyttet til et betalingskort som den forsvunne var i besittelse av.

Lederen for Cold case-gruppa sier politiet ser det som mest sannsynlig at 37-åringen har vært utsatt for en ulykke, og at det ikke er grunnlag for å mistenke at han er blitt utsatt for noe straffbart.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Melås Helse ble etter forsvinningen siktet for brudd på helsepersonelloven og ilagt en foretaksbot på 600.000. Det ble begrunnet blant annet med at det over lengre tid hadde utviklet seg en praksis i helseselskapet der ansatte var borte fra 37-åringen og ikke hadde kontroll på ham i flere minutter av gangen, uten at ledelsen ble orientert eller reagerte.