DNA-profilen av liket i Barentshavet er klar

Representanter fra et begravelsesbyrå og politiet henter på kaia i Båtsfjord liket som ble fanget opp av reketråleren Remøy i Barentshavet 4. april.
Representanter fra et begravelsesbyrå og politiet henter på kaia i Båtsfjord liket som ble fanget opp av reketråleren Remøy i Barentshavet 4. april. Foto: Inge Wahl / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har hentet ut DNA-profilen til den avdøde som ble fanget opp av en tråler i Smutthullet i Barentshavet i begynnelsen av april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har hentet ut DNA-profilen til den avdøde og skal nå søke i internasjonale registre, sier Ståle Luther, seksjonsleder for etterforskning i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Det er fra før slått fast at det dreier seg om en mann mellom 30 og 50 år.

Det norske fiskefartøyet Remøy fikk et lik i trålen i Smutthullet i Barentshavet 4. april.

Liket ble levert til politiet i Båtsfjord og ble deretter fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

Der startet politiets krimteknikerne og sykehusets rettsmedisinere obduksjonen og jobben med å finne identiteten til den avdøde.

De har blant annet fotografert tenner og sikret fingeravtrykk.

Politiet har tidligere bekreftet at de undersøker om liket kan være en av to savnede snøkrabbefiskere, blant annet en person som ennå ikke er funnet etter en ulykke med et latvisk snøkrabbeskip i 2016. Ulykken skjedde bare 1,7 kilometer fra likfunnet i april.