Mann dømt til over fem års fengsel for vold og voldtekt

En 28 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til fem år og to måneders fengsel for å ha voldtatt og mishandlet den to år yngre ekssamboeren sin.

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tiltalte har psykisk og fysisk mishandlet sin samboer over en lang periode, og retten har fastsatt en streng straff. Det gir et riktig og viktig signal. Familievold er et alvorlig samfunnsproblem, sier statsadvokat Rudolf Christoffersen til Bergens Tidende.

Mannen og kvinnen ble kjærester i 2016. Etter halvannet års tid utviklet mannen et alkoholproblem som etter hvert gikk over i et økende narkotikamisbruk. Da han ble kastet ut fra leiligheten sin, flyttet han inn hos kjæresten mot hennes vilje.

Etter hvert utviklet forholdet seg til et kontrollregime, og flere ganger hindret han henne i å forlate leiligheten, ifølge dommen.

Tingretten fant mannen skyldig i å ha voldtatt kvinnen våren 2017 mens hun sov og var ute av stand til å motsette seg handlingen. 28-åringen ble også dømt for vold mot kvinnen og for brudd på besøksforbudet han var blitt ilagt. Han ble i tillegg dømt til å betale ekssamboeren 220.000 kroner i oppreisningserstatning.

28-åringen har ikke bestemt seg for om han vil anke dommen, opplyser hans forsvarer, advokat Fredrik Verling, til Bergens Tidende.