Hovedmistenkt for Mehamn-drapet var ilagt besøksforbud mot avdøde

Mannen som er hovedmistenkt for å stå bak drapet i Mehamn lørdag, ble for kort tid siden ilagt besøksforbud mot avdøde, opplyser politiet.

Den hovedmistenkte ba lørdag morgen om tilgivelse på sin Facebook-side. iFinnmark har oversatt teksten, der mannen også skriver at han ikke mente å skyte. Politiet er kjent med Facebook-innlegget.Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Den hovedmistenkte ba lørdag morgen om tilgivelse på sin Facebook-side. iFinnmark har oversatt teksten, der mannen også skriver at han ikke mente å skyte. Politiet er kjent med Facebook-innlegget. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To islendinger på 35 og 32 år er siktet i forbindelse med drapet som skjedde lørdag morgen i Mehamn i Finnmark. Politiet anser 35-åringen som hovedmistenkt, mens 32-åringen er siktet for medvirkning til drap.

Både den avdøde og begge de siktede er islandske statsborgere. Politiet har ennå ikke mottatt formell bekreftelse fra islandske myndigheter om at den avdødes pårørende er varslet.

Det er en relasjon mellom den avdøde 40-åringen og hovedmistenkte i saken. Ifølge iFinnmark , som siterer anonyme lokale kilder og islandske medier, er drapsofferet og hovedmistenkte halvbrødre.

Var ilagt besøksforbud

Politiet i Finnmark opplyser i en pressemelding søndag ettermiddag at hovedmistenkte tidligere har fremsatt trusler mot avdøde som har vært under politietterforskning. De involverte har i den forbindelse vært i avhør hos politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Som følge av de fremsatte truslene, ble hovedmistenkte 17. april ilagt besøksforbud mot avdøde. Han var gjort kjent med besøksforbudet over telefon, heter det i pressemeldingen.

Politiet vil av hensyn til etterforskningen ikke gå inn på hva truslene gikk ut på.

Den hovedmistenkte har hittil ikke ønsket å la seg avhøre, opplyser politiadvokat Anja M. Indbjør.

Det vil i forbindelse med etterforskningen bli bedt om at det gjennomføres en rettspsykiatrisk undersøkelse av den ene av de siktede, ifølge politiet.

Ba om tilgivelse

32-åringen som er siktet for medvirkning til drap, har forklart seg innledende til politiet. Han nekter straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen, opplyste forsvareren hans, advokat Jens Berhard Herstad, til NRK sent lørdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to mennene blir fremstilt for varetektsfengsling i Øst-Finnmark tingrett mandag. 35-åringen vil bli begjært fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, mens 32-åringen vil bli begjært fengslet i én uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den hovedmistenkte ba lørdag morgen om tilgivelse på sin Facebook-side. iFinnmark har oversatt teksten, der mannen også skriver at han ikke mente å skyte. Politiet er kjent med Facebook-innlegget.

Får Kripos-hjelp

Politiet fikk meldingen om at en mann var skutt like før klokken 5.30 lørdag morgen.

Den 40 år gamle mannen ble funnet hardt skadd i et bolighus i Mehamn i Gamvik kommune i Finnmark. Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet, men han døde kort tid etterpå.

Lørdag ettermiddag opplyste etterforskningsleder Monica Lorentzen til NRK at politiet har bedt Kripos om å hjelpe til med etterforskningen. På grunn av flystreiken er det usikkert når de kan være framme i Mehamn.

Avdøde skal obduseres i Tromsø.