Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 27. april.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ropstad blir KrF-leder

KrFs landsmøte velger ny leder etter at Knut Arild Hareide trakk seg da han ikke fikk partiet med seg på å søke samarbeid med de rødgrønne.

Etter alle solemerker er Kjell Ingolf Ropstad partileder innen dagen er omme.

Klimaaksjon i Oslo

Extinction Rebellion Norge holder en ny aksjon for klimaet i Oslo sentrum. Aktivistgruppen bruker sivil ulydighet i kampen mot klima og forårsaket kaos for pendlere og trafikk i London nylig.

Gule vester

For 24. helg på rad har de gule vestene varslet demonstrasjoner i Paris. Denne gangen kommer de få dager etter at Frankrikes president Emmanuel Macron lovet å presse gjennom reformer som han mener vil endre landet.

Journalistmiddag i Washington

Tradisjonen tro samler de politiske journalistene som dekker Det hvite hus seg til årsmiddag. Også i år har president Donald Trump meldt avbud og velger i stedet å holde et folkemøte mens middagen blir servert i hovedstaden.

Demokratijubileum i Sør-Afrika

25 år har gått siden Sør-Afrikas svarte majoritet for første gang fikk stemmerett og det forhatte apartheidregimets dager var talte.

Den løslatte politiske fangen, ANC-lederen og landets blivende president var blant dem som deltok i valget som markerer et tidsskille for landet.