Dette skjer i dag

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 27. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ropstad blir KrF-leder

KrFs landsmøte velger ny leder etter at Knut Arild Hareide trakk seg da han ikke fikk partiet med seg på å søke samarbeid med de rødgrønne.

Etter alle solemerker er Kjell Ingolf Ropstad partileder innen dagen er omme.

Klimaaksjon i Oslo

Extinction Rebellion Norge holder en ny aksjon for klimaet i Oslo sentrum. Aktivistgruppen bruker sivil ulydighet i kampen mot klima og forårsaket kaos for pendlere og trafikk i London nylig.

Gule vester

For 24. helg på rad har de gule vestene varslet demonstrasjoner i Paris. Denne gangen kommer de få dager etter at Frankrikes president Emmanuel Macron lovet å presse gjennom reformer som han mener vil endre landet.

Journalistmiddag i Washington

Tradisjonen tro samler de politiske journalistene som dekker Det hvite hus seg til årsmiddag. Også i år har president Donald Trump meldt avbud og velger i stedet å holde et folkemøte mens middagen blir servert i hovedstaden.

Demokratijubileum i Sør-Afrika

25 år har gått siden Sør-Afrikas svarte majoritet for første gang fikk stemmerett og det forhatte apartheidregimets dager var talte.

Den løslatte politiske fangen, ANC-lederen og landets blivende president var blant dem som deltok i valget som markerer et tidsskille for landet.