Russ tiltalt for deling av sexvideo som viser 17-årig jente

Fire russ må møte i Øvre Romerike tingrett neste uke, tiltalt for å ha delt en sexvideo som viser en mindreårig. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Fire russ må møte i Øvre Romerike tingrett neste uke, tiltalt for å ha delt en sexvideo som viser en mindreårig. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire russ er tiltalt etter å ha delt en sexvideo som viser en av dem ha sex med en 17 år gammel jente. Viktig at de forstår alvoret, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag møter de tiltalte, som er gutter og menn mellom 17 og 19 år, i Øvre Romerike tingrett, skriver Dagbladet.

De er tiltalt for «å ha produsert fremstilling som seksualiserte barn», i tillegg til å ha delt opptaket eller medvirket til at det ble delt. De er også tiltalt for å ha krenket en annens fred.

– Jenta anmeldte selv. Alle rammes av bestemmelsen, og det er litt viktig at ungdommen forstår dette, sier politiadvokat Camilla Granstrøm i Øst politidistrikt.

De tiltalte skal ha delt videoen på en gruppechat, før de publiserte en redigert versjon på Instagram. Hensikten var å promotere russebilen deres, ifølge tiltalen.

Bistandsadvokat Birgit Vinnes sier jenta har slitt med søvnen, selvtilliten og konsentrasjonen etter delingen. Hun vil sette søkelyset på at det ikke er greit å filme og publisere at noen har sex, hvis personen ikke har samtykket til det, sier bistandsadvokaten.

– Min klient er lei seg for det som har skjedd. Han skal forklare seg om det som har skjedd, sier en av de tiltaltes forsvarer, advokat Runa Elin Korsberg.

Les også: Russ til legevakt med dypt kutt i hodet

Russebråk flere steder i landet

Russ falt ut av russebil i fart

Russetiden er i gang – også for politiet