Politiet etterlyser vitne etter moskébrann

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har foreløpig ingen mistenkte etter brannene i en moské i Egersund i april. Nå etterlyser de et vitne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi etterlyser en person som skal ha gått gjennom Aabergs gate bak moskeen (tidligere Evangeliehuset), og ut i Bøckmanns gate mellom klokken 00.05 og 00.15. Personen skal ha gått nedover mot sentrum, sier Marius Larsen, fungerende avsnittsleder for etterforskning og etterretning hos politiet i Egersund i en pressemelding.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med dette vitnet, sier Larsen, som også ber andre som kan ha opplysninger om brannen, om å ta kontakt med politiet.

Menigheten pusset opp bedehuset «Evangeliehuset» for å bruke det som moské da to branner brøt ut natt til 12. april. Brannvesenet fikk slukket den første brannen, men én time senere startet en ny, separat brann, skriver Vårt Land.

– Politiet etterforsker saken og har foreløpig ingen mistenkte. Politiet har gjennomført krimtekniske undersøkelse på stedet. Undersøkelsene gjort på stedet kan ikke si noe om brannårsaken på nåværende tidspunkt, opplyser Sørvest politidistrikt.

Kun dager før brannen protesterte naboer og sa menigheten måtte søke om bruksendring for å bruke bygningen. Den skulle rives for å gjøre plass til nye leiligheter og skulle brukes som moské i mellomtiden.