Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter at syklist ble påkjørt

En 38 år gammel kvinne mistet livet da hun ble påkjørt av en lastebil rett utenfor Operaen i Oslo 13. september i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
En 38 år gammel kvinne mistet livet da hun ble påkjørt av en lastebil rett utenfor Operaen i Oslo 13. september i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 42 år gammel sjåfør er tiltalt for uaktsomt drap etter at en 38 år gammel kvinne omkom i en påkjørsel ved Operaen i Oslo i september i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde i krysset Langkaigata og Operagata, rett ved Operaen i Bjørvika og den 38 år gamle kvinnen omkom på stedet, melder Aftenposten.

Ifølge tiltalen var sjåføren «ikke tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom.» Den omkomne skal ha kommet i blindsonen til det store kjøretøyet.

Sjåføren er polsk statsborger som er registrert med en adresse i Polen, men har vært ansatt i et norsk firma i flere år. Han mistet førerkortet på stedet. Nå jobber han med andre oppgaver i samme firma.

Maksimumsstraffen for brudd på paragrafen han er tiltalt for, er fengsel i seks år.

Advokat Harald Jahren er forsvarer for 42-åringen.

– Jeg har ikke fått snakket med ham om tiltalen ennå, men vi tar tiltalen til etterretning og vil forberede et forsvar i forhold til det han er tiltalt for, sier Jahren.

– Han synes det er en forferdelig situasjon han har endt opp i. Dette henger over ham, og han tenker mye på de pårørende, sier advokaten.