Politiet slår alarm om ungdomskriminalitet i Tromsø

Politiet i Tromsø sier de ser 13- til 15-åringer begå kriminalitet de ikke har sett i aldersgruppen tidligere. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Politiet i Tromsø sier de ser 13- til 15-åringer begå kriminalitet de ikke har sett i aldersgruppen tidligere. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Tromsø slår alarm om organiserte slagsmål blant ungdom, narkotikabruk og barn ned i 13-årsalderen som går med kniv i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er noe nytt, som vi ikke har opplevd tidligere. Vi er veldig bekymret for det som skjer, sier politibetjent Kenneth Helberg ved seksjon for etterretning og forebygging i Troms politidistrikt til Nordlys.

Også leder for fritid i Tromsø kommune, Jonny Røysok Hanssen, slår alarm. Han melder om hyppige og organiserte slåsskamper og grov vold blant ungdommer i byen. Ofte sirkulerer Snapchat-videoer av volden på sosiale medier.

For noen uker siden beslagla politiet flere kniver og slagvåpen blant disse ungdommene, som alle er i alderen 13 til 15 år.

– Gruppen av 13-åringer startet med noen få, men de har rekruttert til seg flere. De består nå av omtrent 30 ungdommer. De tiltrekker seg mange oppegående jevngamle, og det er ikke bra, sier Helberg.

Politiet har tatt flere av disse tenåringene for hasjrøyking, men har også registrert økende utforskning av LSD, ecstasy, kokain og MDMA.

– Det har vi ikke sett barn ned i 15-årsalderen eksperimentere med. Denne bruken har rett og slett eksplodert i det siste, sier Helberg.