Politiet: Fire gjengledere fengslet i Oslo

Politiet i Oslo er av den oppfatning at Young Bloods-gjengen er svekket etter lang tids arbeid. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Politiet i Oslo er av den oppfatning at Young Bloods-gjengen er svekket etter lang tids arbeid. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire sentrale lederskikkelser i Oslos gjengmiljø har blitt varetektsfengslet eller dømt siden i fjor, ifølge Oslo politidistrikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiinspektør Grete Lien Metlid sier til Aftenposten at politiet har hatt en strategisk innsats over tid, som har svekket gjengmiljøet Young Bloods, men også andre gjengmiljøer.

– Gjennom etterforskningen er ni personer pågrepet. Flere av disse sitter i varetekt, sier påtaleansvarlig Vegar Munthe Ommedal.

13. april ble en 33-åring varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov narkokriminalitet, ifølge avisen, som får opplyst av politikilder at han er en lederskikkelse i Young Bloods.

I september ble en 28-åring fra Holmlia pågrepet i Marokko, også han en antatt gjengleder. Han er blant annet siktet for å ha spilt en rolle i en bortføring. En tredjemann er dømt til 5 år og 6 måneders fengsel for oppbevaring av hundrevis av kilo hasj.

Den fjerde er en 35-åring tilknyttet MC-klubben Satudarah. Han skal ha hatt rundt 50 løpegutter på Vestli i Oslo. I januar ble han dømt til to års fengsel.