Tysk vindkraftutbygger i Trøndelag sammenlignes med naziokkupasjonen

Sjefen i det tyske selskapet Stadtwerke München, som er medeier med Trønderenergi om vindkraftutbygging i Trøndelag, opplever hets.
Sjefen i det tyske selskapet Stadtwerke München, som er medeier med Trønderenergi om vindkraftutbygging i Trøndelag, opplever hets. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Den tyske sjefen for vindkraftprosjekter i Trøndelag opplever hets. I sosiale medier sammenlignes utbyggingen med nazistenes okkupasjon under 2. verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Vogt representerer den tyske medeieren Stadtwerke München i de trønderske vindkraftprosjektene. Han kaller sammenligningen trist, men mener tonen i debatten i hovedsak har vært god.

– Jeg synes det er trist å bli sammenlignet på denne måten, med en veldig dårlig del av den tyske historien. Jeg og selskapet har ingenting til felles med nasjonalsosialistene. Så tror jeg dette er en veldig liten del av debatten, sier Vogt til Adresseavisen.

Stadtwerke München har slått seg sammen med Trønderenergi om en rekke vindkraftprosjekter i Trøndelag. Vogt er daglig leder og styreleder i deres felles selskap Midgard Vind Holding.

Aktuelt: – Du skal betale for vindkraft vi ikke har bruk for

En plakat som har sirkulert i sosiale medier viser en soldat i en uniform som ligner på de tyske naziuniformene under andre verdenskrig. TrønderTerror står skrevet i logoskriften til Trønderenergi. Nederst står logoen til Stadtwerke München og ordene «ny okkupasjon».

En ansatt i Miljøvernforbundet har innrømmet til Adresseavisen å ha delt bildet på Facebook, for så å fjerne det.

Vogt sier han også har opplevd personlig hets.

– En skrev at det vil bli «farlig» for oss hvis vi går videre med planene. De ønsker å stoppe oss, sier Vogt.

Aktuelt: Statkraft dropper videre satsing på vindkraft i Norge

Aksjonister har forsøkt å stanse arbeidet med å bygge vindkraftanleggene både på Frøya og Sørmarkfjellet i Flatanger.

Vogt sier at verken hetsen eller aktivistenes aksjoner får betydning for utbyggingen.

Politisk: Ap vil ikke gi kommunene vetorett mot vindkraft

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden