Dette skjer i dag

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 24. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sokndal-innsats

Det er fortsatt i morgentimene onsdag ikke kontroll på skogbrannen som blusset opp i Sokndal i Rogaland tirsdag.

Brannmannskaper har drevet aktiv slukkearbeid i natt, og får på morgenen bistand fra blant annet Heimevernet og helikoptre. Sokndal skole og flere veier er stengt som følge av brannen, og rundt 160 boenheter er evakuert.

Bisettes

Skuespiller, komiker og revyforfatter Jon Skolmen bisettes fra Fagerborg kirke.

Skolmen har som en av Norges aller kjæreste artister underholdt store og små i over 40 år, og har vært å se på TV, film og revyer i både inn- og utland. Han var onkel til Hege Schøyen og Anne Ryg, og far til Christian og Tine Skolmen. Han døde torsdag 28. mars – ifølge dødsannonsen med de nærmeste rundt seg og med jazz på radioen.

Manchester-derby

Byrivalene Manchester City og Manchester United møtes på Old Trafford onsdag kveld.

City trenger seier over byrivalen United for å holde stø kurs mot Premier League-tittelen. Samtidig er Ole Gunnar Solskjærs lag ute etter tre poeng i kampen om en topp 4-plassering.

Lunsj hos regjeringen

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) inviterer Viking Sky-representanter som deltok i redningsaksjonen i Hustadvika på lunsj i regjeringens representantlokaler. Statsminister Erna Solberg (H) vil også være til stede på deler av arrangementet

Det var 1.373 personer om bord da Viking Sky fikk motorstans på havstrekningen Hustadvika ved 14-tiden lørdag 23. mars. Rundt 470 passasjerer ble heist opp i helikoptre.

Idrettspolitikk

Idrettspresident Tom Tvedt og valgkomiteens presidentkandidat Sven Mollekleiv deltar i debattmøte om idrettspolitikk i Trondheim.

Mollekleiv ble for noen uker siden innstilt til toppjobben av valgkomiteen. Idrettstinget i Lillehammer avgjør 24.–26. mai. Tvedt har brukt en knallpåske til å veie for og imot om han skal forsvare sin posisjon eller ikke, men har ikke falt ned på noen beslutning. WADA-visepresident Linda Hofstad Helleland deltar også.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært