Raymond Johansen: – De nye læreplanene er dårlig nytt for gutter

Raymond Johansen mener regjeringens nye læreplaner ikke gjør nok for å bedre guttenes læremiljø. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Raymond Johansen mener regjeringens nye læreplaner ikke gjør nok for å bedre guttenes læremiljø. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at de nye læreplanene er dårlig nytt for gutter. Han vil gjøre Osloskolen mer praktisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Skolens nye læreplaner er dårlig nytt for gutter. De opplever nedtur etter nedtur og mister motivasjonen. Da er det vårt ansvar å ta i bruk ny forskning som sier noe om problemet og hva som kan gjøres med det, sier han til Dagsavisen.

De nye læreplanene som er sendt på høring, er den største endringen i skolen siden Kunnskapsløftet i 2006, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Johansen foreslår imidlertid en egen tiltakspakke for Osloskolen som kan innføres som en ferdighet elever må trene på, sidestilt med lesing, skriving og regning. Konkret handler den om å bruke kunnskap i praksis ved å bygge, reparere, installere, filme, designe, kode og mekke.

– Det er ikke mangel på lærelyst, vilje eller evne hos gutter. Det handler om hva som skjer i klasserommet, sier han.

I februar kom Stoltenberg-utvalget, ledet av leder Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet, fram til at kjønnsforskjeller i skolen oppstår blant annet fordi gutter modnes senere og er mer sårbare for «kjedelig» undervisning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden