Marte Gerhardsen er innstilt som ny utdanningsdirektør i Oslo

Marte Gerhardsen er innstilt som ny direktør for Utdanningsetaten i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Marte Gerhardsen er innstilt som ny direktør for Utdanningsetaten i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Marte Gerhardsen (46) er innstilt som utdanningsdirektør i Oslo. Flere mener andre hadde vært bedre kvalifisert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Garhardsen vil etter planen tiltre stillingen 5. august og overtar dermed etter Astrid Søgnen. Det var til sammen 19 søkere til stillingen som direktør i Utdanningsetaten, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

1. desember gikk Astrid Søgnen (67) av som utdanningsdirektør mot sin vilje etter å ha vært i stillingen i 20 år. Kari Andreassen (50) har siden da vært konstituert som utdanningsdirektør, men hun søkte ikke stillingen på permanent basis.

Byråd Inga Marte Thorkildsen for oppvekst og kunnskap mener Utdanningsetaten vil få en svært kompetent leder i Gerhardsen og sier hun har store forventninger til henne.

God rolleforståelse

– Hun har ledet store og komplekse fagmiljøer og har gjennomført endringsprosesser. Hun viser god rolleforståelse for samspillet mellom politikk og administrasjon i et parlamentarisk styringssystem, sier Thorkildsen.

Gerhardsen sier hun er glad og ydmyk over muligheten.

Hun har en mastergrad fra London School of Economics og kommer fra stillingen som divisjonsdirektør i Helsedirektoratet. Tidligere har hun etablert og ledet Tankesmien Agenda, og hun har blant annet vært divisjonsdirektør i DNB og sittet i ledelsen for DNB Norge.

Stillingen som direktør er et åremål på seks år med mulighet til fornyelse én gang.

– Underlig ansettelse

Hallstein Bjercke, som er bystyrerepresentant for Venstre i Oslo, mener ansettelsen fremstår «noe underlig.»

– Det er flere på denne søkerlista som fremstår med bedre kvalifikasjoner og mer aktuell ledererfaring. Jeg håper dette ikke er et gufs fra fortiden der partiboken var den viktigste kvalifikasjonen når Arbeiderpartiet ansatte folk i lederstillinger, sier Bjercke til Nettavisen.

Bjerkce reagerer også på at Marte Gerhardsens navn ikke sto på den offentlige søkerlisten.

Aina Stenersen, som er førstekandidat for Frp i Oslo til høstens kommunevalg, reagerer også på ansettelsen.

– Det framstår som litt useriøst å ansette en som har så nær tilknytning til Arbeiderpartiet. Det er et stort paradoks, sier Stenersen til Nettavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært