Skogbranner både i Rogaland og Vest-Agder

Det brenner i skogen flere steder i Rogaland og Vest-Agder. I Sokndal sør i Rogaland måtte to kvinner hentes med helikopter. Brannen er ikke under kontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge, som fikk melding om saken klokken 14.11 tirsdag. De to ble hentet ut av luftambulansen fra Stavanger.

– Det ble først opplyst at det var fire personer, men det er nå avklart at det er to. Begge er hentet ut uskadd, sier vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen til NTB.

De to kvinnene på 45 og 53 år ble sjekket av ambulansepersonell, ifølge Sørvest politidistrikt.

Uskadde kvinner

Et helikopter fløy tirsdag ettermiddag over området for å se om det var flere personer der, men det var ingen indikasjoner på dette.

I forbindelse med brannen er fylkesvei 44 stengt fra Åna-Sira til Åmot bro, fordi det brenner på begge sider av veien og er mye røyk i området. Brannen sprer seg vestover i retning Årstad, og det var ved 18-tiden ikke kontroll.

– Det vurderes fortløpende om der vil bli behov for evakuering av bebyggelse, opplyser politiet.

Også i Vest-Agder

Det brøt også ut en skogbrann ved Åse i Kvinesdal i Vest-Agder. Et brannhelikopter stasjonert på Torp er sendt til stedet, i tillegg til mannskaper fra Hægebostad, Eiken og Farsund. Sivilforsvaret er også varslet.

Ifølge NRK var det en stund fare for at brannen skulle ta hytter og hus, men rett før klokka 18 ble det meldt at brannen er under kontroll.

Det brøt også ut brannen på Utland i Lyngdal, samt ved Kvinesheitunnelen i Hægebostad.

– Det blåser kraftig i området, så Agder 110 ber innstendig om at IKKE folk tenner opp bål i skog og utmark, opplyser brannvesenet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden