Aksjonist anmeldt under demonstrasjon mot vindkraftverk

En aksjonist er anmeldt ved Sørmarkfjellet i Flatanger i Trøndelag. Demonstranter protesterer mot utbyggingen av et vindkraftverk.
En aksjonist er anmeldt ved Sørmarkfjellet i Flatanger i Trøndelag. Demonstranter protesterer mot utbyggingen av et vindkraftverk. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

En aksjonist på Sørmarkfjellet i Flatanger er anmeldt for ikke å forlate området etter anmoding fra politiet. Opp mot 30 demonstranter protesterer i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedkommende risikerer å få en bot. Mellom 25 og 30 demonstranter er på plass ved Sørmarkfjellet i Trøndelag for å protestere mot det planlagte vindkraftverket.

En gravemaskin er i gang med arbeid på stedet. Politiet har satt opp sperrebånd for å sikre at arbeidet kan gå sin gang.

– Politiet vil ivareta sikkerheten til alle parter og bidra til at lovlig virksomhet kan fortsette, sier politistasjonssjef Svenn Ingar Viken i Trøndelag politidistrikt.

Tidligere i april klarte aksjonistene å stanse arbeidet. De oppholdt seg i et avsperret område hvor det skulle foregå hogstarbeid nær en høyspentlinje, og arbeidet måtte stanses av sikkerhetshensyn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært