Alle alvorlige småbåtulykker i fjor under lupen i ny rapport

Store mannskaper ble satt inn i søket etter en savnet mann utenfor Drøbak i Oslofjorden i juni i fjor, etter at båten hans ble funnet stående på grunn med motoren i gang. Mannen ble aldri funnet. Ulykken er blant dem som Havarikommisjonen har sett nærmere på. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Store mannskaper ble satt inn i søket etter en savnet mann utenfor Drøbak i Oslofjorden i juni i fjor, etter at båten hans ble funnet stående på grunn med motoren i gang. Mannen ble aldri funnet. Ulykken er blant dem som Havarikommisjonen har sett nærmere på. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Havarikommisjonen har kartlagt alle alvorlige fritidsbåtulykker i norsk farvann fjor og håper funnene kan bidra til bedre sikkerhet til sjøs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten blir lagt fram på en fritidsbåtkonferanse torsdag 25. april.

– Målsettingen er at kartleggingen skal gi myndigheter og andre organisasjoner et bedre grunnlag for å vurdere hvilke tiltak som kan styrke sikkerheten til sjøs. Dette har vært etterspurt blant myndighetsaktører og organisasjoner, skriver Statens havarikommisjon (SHT) på sine nettsider.

I tillegg ønsker SHT et bedre underlag for å vurdere hvilke typer ulykker som bør undersøkes nærmere i framtiden.

Alle ulykker der noen er omkommet eller savnet, er gransket, inkludert ulykker som involverer padlebrett, kano, kajakk og vannscooter. Ulykker som er skjedd i forbindelse med konkurranser eller med seilbrett, kite, surfebrett og badeleker er imidlertid ikke dekket.

Ifølge Redningsselskapet omkom 17 personer i ulykker med fritidsbåter i fjor, mens to døde i ulykker med kajak eller kano.

SHT har i tillegg innhentet data om båtulykker for tidsrommet 2008–2017. Denne kartleggingen omfatter også hendelser der det ikke er omkomne eller savnede.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden