Dette skjer i dag

Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 23. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lønnsoppgjøret

I dag klokken 10 overleverer de fire hovedsammenslutningene LO, YS, Unio og Akademikerne sine krav.

Den store nøtten i årets oppgjør blir likevel trolig ikke kroner og øre, men pensjon. 1. januar 2020 skal nemlig den nye pensjonsordningen etter planen tre i kraft. Kampen vil særlig stå om hva som skal inngå i pensjonsgrunnlaget.

Trump-frist

Demokratene i Kongressen har gitt skattevesenet IRS frist til tirsdag for å overlevere president Donald Trumps selvangivelser. Demokratene ønsker å kaste lys over presidentens komplekse økonomiske forhold og hans potensielle interessekonflikter.

Lederen for kontrollkomiteen Richard Neal ga først IRS frist til 10. april, men fikk da beskjed om at finansdepartementet trengte mer tid til å behandle forespørselen.

Assange-markering

Det blir en punktmarkering til støtte for WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange utenfor den britiske ambassaden i Oslo.

Norsk Pen og Rødt Oslo Vest stiller seg bak kravet om at Assange ikke skal utleveres til USA. Mimir Kristjansson og Rune Ottosen skal holde appell. Alle stortingspartier er invitert, samt Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Fritt Ord og Amnesty Norge.

Journalist-dom

Myanmars høyesterett avgjør anken fra de to Reuters-journalistene som er fengslet i landet.

Wa Lone (32) og Kyaw Soe Oo (28), begge fra Myanmar, ble pågrepet i desember 2017 og fengslet for brudd på loven som beskytter statshemmeligheter. Reuters sier tiltalen mot deres ansatte er diktet opp for å kneble journalistenes dekning av en massakre av rohingyaer.

Afrikanske krisemøter

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi, som for tiden leder Den afrikanske union, har invitert til to krisemøter om situasjonen i Sudan og Libya.

Presidentene i Tsjad, Rwanda, Kongo, Somalia, Sør-Afrika og Djibouti er blant dem som ventes å delta.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden