Dette skjedde i natt

Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB scanpix
Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 24. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilulykke

En mann i 20-årene ble sendt til sykehus etter at bilen hans havnet på taket i Byfjordtunnelen i Rogaland.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 0.10 tirsdag. Den enslige sjåføren var bevisstløs, men nødetatene fikk kontakt med ham før han ble sendt til Stavanger universitetssjukehus. Mannens tilstand er ukjent.

Unntakstilstand

Sent mandag undertegnet president Maithripala Sirisena erklæringen om unntakstilstand etter bombeangrepene som kostet minst 290 mennesker livet dagen før.

Natt til tirsdag var det igjen portforbud i hele landet. I hovedstaden Colombo er tungt bevæpnede soldater utkommandert for å patruljere i gatene. I tillegg er en rekke sosiale medier stengt, ifølge myndighetene for å hindre spredning av uriktig informasjon og hatefulle ytringer.

Nye IRA innrømmer

Nye IRA, en utbrytergruppe fra Den irske republikanske hær (IRA), påtar seg ansvar for drapet på journalist Lyra McKee i Derry i påsken.

– I et angrep på fienden, ble Lyra McKee på tragisk vis drept mens hun sto ved siden av fiendens styrker, heter det i en uttalelse gruppen har gitt til The Irish News. De beklager dødsfallet overfor McKees venner, familie og partner.

Kim til Russland

Nord-Korea bekrefter at landets leder skal besøke Russland i nærmeste fremtid.

– Kim skal snart besøke Russland etter å ha blitt invitert av Putin. De skal ha samtaler under besøket, heter det i en melding fra det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA tirsdag. Det er ventet at Kim Jong-un skal møte Vladimir Putin i Vladivostok denne uken.

Jordskjelv

Tallet på døde etter mandagens jordskjelv på Filippinene er oppe i elleve. 24 mennesker er fortsatt savnet, de fleste av dem i forbindelse med supermarkedet som kollapset.

Dødstallene kan stige etter hvert som myndigheten for oversikt over eventuelle skader i avsidesliggende landsbyer i regionen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden