Røde Kors: Halvparten så mange skadd i påsken som i fjor

Røde Kors har behandlet under halvparten så mange skader i løpet av årets påske som i fjor. Her fra en øvelse på Sognsvann i Oslo tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Røde Kors har behandlet under halvparten så mange skader i løpet av årets påske som i fjor. Her fra en øvelse på Sognsvann i Oslo tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I løpet av årets påske har Røde Kors behandlet under halvparten så mange skader som i påsken i fjor og betegner årets påske som den roligste på fem år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røde Kors har i påskeferien behandlet totalt 464 skader, i forhold til 957 skader i fjor.

På årets siste påskedag kan organisasjonen konkludere med 194 oppdrag totalt i løpet av påsken, langt færre enn i fjor hvor det samme tallet var 338.

– Vi kan nok takke godt og varmt vær for at vi har unngått alvorlige ulykker denne påsken, sier landsrådsleder Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps.

Hun sier at det varme været gjør at folk klarer seg bedre selv i fjellet. I fjor var påsken nesten én måned tidligere enn i år og Røde Kors behandlet da 957 skader – det høyeste tallet siden de begynte å føre oversikt for over ti år siden.

Årets forholdsvis sene påske har imidlertid vært den roligste på fem år, opplyser Røde Kors.

– Vi ønsker å takke alle våre frivillige som har bidratt til at denne påsken ble trygg og god for dem som har feriert rundt om i landet, sier Løvik.

I påsken har Røde Kors Hjelpekorps hatt over 1.200 frivillige i beredskap fordelt på landets 150 vaktstasjoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden