Nybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten

På grunn av fare for at britene snubler ut av EU advarer minister for høyere utdanning, Iselin Nybø (V), norske studenter mot å søke seg til Storbritannia. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
På grunn av fare for at britene snubler ut av EU advarer minister for høyere utdanning, Iselin Nybø (V), norske studenter mot å søke seg til Storbritannia. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På grunn av fare for at britene snubler ut av EU advarer høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) norske studenter mot å søke seg til Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om britene i løpet av de kommende månedene skulle snuble avtaleløse ut av EU, kan det internasjonale utvekslingsprogrammet Erasmus+ bli rammet.

Gjennom utvekslingsprogrammet får studenter som utveksler ekstra stipend og gratis skolepenger.

– Det vil ikke nødvendigvis bli automatikk i at dette videreføres i nye avtaler, sier Iselin Nybø til Dagens Næringsliv.

Forsknings- og høyere utdanningsministeren kan ikke garantere at norske utvekslingsstudenter i Storbritannia får tatt eksamen ved en hard brexit, og fraråder studenter å velge landet som studiested denne høsten på grunn av brexit-usikkerheten.

Studenter som allerede er på utveksling i Storbritannia nå skal kunne fullføre programmet uten problemer, skriver avisa.

Storbritannia har tradisjonelt vært et populært land for norske studenter å dra på utveksling. En tredel av norske utvekslingsstudenter drar til De britiske øyer, og mellom 400 og 500 studenter sendes årlig til Storbritannia på Erasmus+-utveksling.