Røde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften

Faren øker for at tunge snøskavler løsner og utløser skred, ifølge Røde Kors. Nå råder de turgåere til å bruke øynene og holde seg i god avstand til slike skavler. Bildene er fra langfredag i området rundt fjellet Kistenuten og viser et naturlig utløst skred forårsaket av skavlbrudd. Foto: Ånund Vaa / Vinje og Haukeli Røde Kors Hjelpekorps / NTB scanpix
Faren øker for at tunge snøskavler løsner og utløser skred, ifølge Røde Kors. Nå råder de turgåere til å bruke øynene og holde seg i god avstand til slike skavler. Bildene er fra langfredag i området rundt fjellet Kistenuten og viser et naturlig utløst skred forårsaket av skavlbrudd. Foto: Ånund Vaa / Vinje og Haukeli Røde Kors Hjelpekorps / NTB scanpix Foto: Vinje Og Haukeli Røde Kors / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil i påsken har Røde Kors rapportert halvparten så mange søk- og redningsoppdrag som i fjor. Også påskeaften var det færre aksjoner enn vanlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mellom klokka 17 langfredag og samme tid påskeaften har de frivillige ved Røde Kors Hjelpekorps vaktstasjoner rapportert inn 17 søk- og redningsoppdrag.

Til nå i påsken har organisasjonens frivillige mannskaper deltatt i rundt halvparten så mange søk- og redningsoppdrag som i påsken i fjor.

I 2018 var tallet på oppdrag til og med påskeaften på 356, mens det hittil er registrert 169 oppdrag de ni første dagene i påsken.

Ikke siden 2014 har Røde Kors registrert like få oppdrag og skader i fjellet.