Økning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen

Skikjører på Getryggen i Snasahøgarna i Sverige med Sylan i bakgrunnen. Sylan er området med desidert størst vekst for DNTs hytter. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Skikjører på Getryggen i Snasahøgarna i Sverige med Sylan i bakgrunnen. Sylan er området med desidert størst vekst for DNTs hytter. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

DNT-hyttene har passert 10.000 overnattingsgjester denne påsken, noe som er på nivå med fjoråret. Størst er økningen i Sylan og Trollheimen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økningen fram til skjærtorsdag er 3 prosent i 2019 sammenlignet med snittet 2014-2018, melder Turistforeningen fredag.

– Nordmenn vil helt tydelig utnytte siste rest av vinteren. Dette er ikke mindre enn en eventyrpåske! Det er ikke selvsagt at en får så flotte forhold for ski og friluftsliv på denne tiden av året, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang.

Områdene som har hatt aller størst økning, er Sylan (54 prosent) og Trollheimen (26 prosent), så trønderpåsken innfrir tydeligvis med kalde netter og strålende fine dager, skriver Turistforeningen.

Foreningen melder om en litt roligere påske – og dermed muligheter for å få plass på hytter – i Breheimen, Femundsmarka, Langsua og Rondane, samt på Gjendesheim i Jotunheimen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært