Russebråk flere steder i landet

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Oslo har det natt til fredag vært slagsmål mellom russ, og politiet i Innlandet har på en drøy time fått 18 klager om bråk. Støy har det også vært i Rogaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En russ i Oslo ble i 3-tiden natt til langfredag utsatt for vold på Esso Alnabru. Han ble tatt hånd om av ambulansen på stedet.

Utenfor Esso-stasjonen var over ti busser samlet og dermed også mange russ.

– Vi har ikke tall på hvor mange som var involvert i slagsmålet, men det var mange nok på stedet til at vi fikk melding om det. De klarte å stikke unna, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB klokken 4.

Han sier en av russen fikk pålegg om å avslutte festen, én av bussene ble bortvist for natten.

Full fest i Sandnes

Utenfor kjøpesentret Kvadrat i Sandnes i Rogaland rykket politiet ut til meldinger om støy fra russen, hvor det var 20–25 russebiler og en russebuss.

– Det urineres i busker, det forsøples, det spilles høy musikk og det danses på biltak, skriver Sørvest politidistrikt på Twitter klokken 2.07.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Operasjonsleder Helene Strand i Sørvest politidistrikt sier til VG at de siste to ukene har de brukte en del kapasitet på å kjøre og sjekke meldinger om bråk fra russen.

– Vi skjønner at russen vil ha det gøy, men de må rett og slett oppføre seg, sier hun.

Bråk i Innlandet

Politiet i Innlandet fikk i løpet av en drøy time natt til fredag 18 klager på støy/svært høy musikk fra russ.

– 7 busser kontrollert. Nedlagt forbud mot å benytte musikkanleggene på samtlige busser for resten av natten, skriver de på Twitter.