Politiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen

Øst politidistrikt har måttet legge bort flere andre oppgaver på grunn av etterforskningen av forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen. Nå søker de om mer penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen av forsvinningssaken er svært ressurskrevende, og politidistriktet har brukt store ressurser på saken. Ifølge Nettavisen har Øst politidistrikt nå søkt Politidirektoratet om ekstra midler.

– Jeg kan bekrefte at vi har sendt av gårde en redegjørelse rundt denne saken og forklart hvilke utfordringer vi har stått overfor. Dette er oversendt til Politidirektoratet. Innholdet i brevet synes jeg mottaker skal få lese og vurdere før vi uttaler oss i mediene, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.

Han bekrefter imidlertid at det store trykket på etterforskningen har gjort at dette har gått ut over andre oppgaver.

– Jeg skal ikke legge skjul på det

Bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen:

* Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (69) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Først onsdag 9. januar, over ti uker etter bortføringen, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen var holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* 15. februar opplyste politiet at det så langt ikke hadde kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i Norge eller utlandet.

* Det er fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom gjerningspersonene og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.

* Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.

* De har sendt familien et forslag til hvordan de kan formidle et livsbevis. Familien er villig til å forhandle, såfremt den får sikre opplysninger om at kvinnen lever, ifølge bistandsadvokat Svein Holden.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning. Politiet hadde 1. februar fått inn over 1.400 tips i saken.

Politiinspektør Tommy Brøske foran et portrettbilde av forsvunne Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Politiinspektør Tommy Brøske foran et portrettbilde av forsvunne Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Vi har etter beste evne forsøkt å ikke la det gå unødvendig utover andre svært høyt prioriterte oppgaver. Men sannheten er at det har gått utover oppgaver i det lavere sjiktet av alvorlighetspyramiden. Jeg skal ikke legge skjul på det, sier han.

Politiet antar at Hagen ble bortført fra boligen sin 31. oktober i fjor. Politiet har ikke fått noen bevis på at hun er i live. Det har heller ikke vært noen ny kontakt med gjerningspersonene etter 11. februar da gjerningspersonene tok i bruk en ny måte å kommunisere på.

Les også:

Politiet saumfarer eiendommen til savnede Hagen

Svindelforsøk mot forsvunnet kvinnes familie

Hagen-bortføringen kan være en drapssak

Politiet om mulige Hagen-kidnappere: – Betydelig voldskapasitet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært