Dette skjedde i natt

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 17. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolvåringer reddet

To tolv år gamle gutter ble natt til onsdag hentet ned fra Fokhaugtinden i Møre og Romsdal med et redningshelikopter etter å ha gått seg fast.

Guttene la ut på tur mens det enda var lyst og fint vær. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.30. Til sammen var guttene borte i om lag seks timer før de ble hentet.

Trump med veto

President Donald Trump har som ventet nedlagt veto mot Kongressens resolusjon, som skulle stoppe USAs militære bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen.

– Denne resolusjonen er et unødvendig og farlig forsøk på å svekke våre konstitusjonelle makter. Den setter livene til amerikanske innbyggere og modige tjenestemenn i fare, både i dag og i framtiden, sier Trump i en uttalelse.

Indonesia-valg

Valglokalene åpnet onsdag for 192 millioner stemmeberettigede i verdens mest folkerike land med muslimsk flertall. Indonesia skal velge president og parlament.

De første valglokalene åpnet i den østlige provinsen Papua onsdag morgen klokken 7 lokal tid. Det er to timer tidligere enn i hovedstaden Jakarta på grunn av tidsforskjellen i landet som strekker seg over tre tidssoner.

Tripoli-angrep

Vitner og AFPs journalister melder om rakettangrep og bomber i Libyas hovedstad Tripoli sent tirsdag kveld.

Minst sju kraftige eksplosjoner ble tirsdag kveld hørt i sentrum av byen. Kort tid etter ble røyksøyler sett over Abu Salim sør i byen, der flere raketter skal ha truffet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden