Lokal brusprodusent tapte søksmål mot Coca-Cola

Oslo tingrett har dømt brusprodusenten O. Mathisen til å betale erstatning og sakskostnader til Coca-Cola Company. Den Oslo-baserte brusprodusenten får heller ikke lov til å bruke navnene JallaSprite eller JallaXXXXXX. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Oslo tingrett har dømt brusprodusenten O. Mathisen til å betale erstatning og sakskostnader til Coca-Cola Company. Den Oslo-baserte brusprodusenten får heller ikke lov til å bruke navnene JallaSprite eller JallaXXXXXX. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brusprodusenten O. Mathisen må betale nesten 500.000 kroner i erstatning og sakskostnader til Coca-Cola Company etter å ha tapt et søksmål mot brusgiganten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en dom fra Oslo tingrett offentliggjort tirsdag får ikke brusprodusenten O. Mathisen i Oslo bruke navnet JallaSprite eller lignende navn som er til forveksling med Coca-Colas Sprite. De får heller ikke lov til å bruke navnet JallaXXXXXX, skriver Vårt Oslo.

Midlertidige forføyninger i saken har tidligere vært behandlet både i tingretten og i Borgarting lagmannsrett tidligere, skriver Rettspraksis.no. Tirsdagens dom fra Oslo tingrett gjelder den ordinære rettssaken.

Den norske brusprodusenten, som også produserer Tøyen-Cola, er dømt til å betale en erstatning til Coca-Cola på 281.000 kroner. Kravet fra brusgiganten var på 330.000 kroner. I tillegg er O. Mathisen dømt til å betale sakskostnader på 200.000 kroner. Til sammen må de betale 481.000 kroner.

I dommen fra Oslo tingrett heter det at ordet Jalla foran ordet Sprite ikke er godt nok til å skille de to sitronbrusene.

Retten mener at JallaXXXXXX ikke er et varemerkeinngrep fra O. Mathisens side, men mener det framstår at navnet ble valgt for å opprettholde assosiasjonen til Sprite og signalisere at de er blitt utsatt for sensur av Coca-Cola Company.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært