Erik Solheim ba regjeringen om penger til kjendis-hockey på Nordpolen

Erik Solheim var tidligere sjef for FNs miljøprogram.
Erik Solheim var tidligere sjef for FNs miljøprogram. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

En ishockeykamp med Leonardo DiCaprio og Vladimir Putin på Nordpolen vil være til lite hjelp for klimaet, mener regjeringen, som avslo en søknad om støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søknaden kom fra den daværende sjefen i FNs miljøprogram, Erik Solheim, og ble sendt til klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i september i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Solheim måtte senere gå av etter kritikk av den omfattende reisevirksomhet sin.

VG omtalte i august planene om en slik kamp med verdens største ishockeylegender i tillegg til blant andre Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio og Russlands president Vladimir Putin. Hensikten med arrangementet er å skape oppmerksomhet om den dramatiske nedsmeltingen av polisen.

Solheim ba om økonomisk støtte, men også annen hjelp, ifølge brev DN har fått innsyn i. Han viste til at pave Frans støtter arrangementet.

Les også: Erik Solheim: – Jeg skjønner at det jeg sa, kom galt ut

Statssekretær Sveinung Rotevatn i Klimadepartementet svarte at det var nødvendig å prioritere prosjekter «med tydeligere fokus på konkrete tiltak».

– Et slikt foretak ville åpenbart kreve store ressurser, både logistisk og økonomisk. Arrangementet kan være i stand til å tiltrekke seg stor offentlig oppmerksomhet på grunn av «vip»-faktoren, men likevel kan effekten være ganske begrenset når det gjelder å understreke alvorligheten av klimaendringene og behovet for konkrete tiltak, skrev Rotevatn.

Solheim vil ikke kommentere responsen.

– Det må nesten FN svare på siden jeg ikke lenger jobber der. Men det er større entusiasme i Finland enn i Norge, sier han til DN.

Kampen skulle finne sted i april i år, men er nå utsatt til 2020.

Les også: Erik Solheim slår tilbake mot FN

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden