Voldsoffer i Stavanger skal ha kranglet med siktede

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen (22) som ble slått ned i Stavanger sentrum forrige helg, skal ha kranglet med en ungdomsgjeng som gjerningsmannen var en del av, rett før slaget falt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det verserer et videoopptak av 22-åringen mens han krangler med ungdomsgjengen inne i en storkiosk i Stavanger sentrum, melder NRK. Videoopptaket viser angivelig foranledningen til voldsangrepet som ble filmet bare minutter senere. Et opptak av angrepet, som ble delt av offerets far, viser at en 18-åring slår 22-åringen i bakken ved torget i Stavanger.

– Vi er kjent med den andre videoen også. I den videre etterforskningen vil vi få avklart hvilken kontakt det var mellom den siktede og fornærmede i forkant av voldsepisoden, sier politiadvokat Stian Eskeland i Sørvest politidistrikt.

Arvid Sjødin, som er bistandsadvokat for 22-åringen mener krangelen har liten eller ingen betydning for straffesaken. Provokasjonen krangelen eventuelt medfører, er langt fra grov nok, mener advokaten.

Les også: Pågrepet etter voldsvideo

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han poengterer dessuten at klienten trakk seg unna krangelen i kiosken og gikk ut.

– Da 18-åringen senere kom bort til ham på utsiden, var han helt uforberedt på å bli slått, sier Sjødin.

Gjerningspersonen har meldt seg for politiet, og han er siktet for kroppskrenkelse. Tirsdag ble det klart at også mannen som filmet voldsangrepet – en 23-åring som hevder han ikke har noen relasjon til verken offer eller gjerningsmann – er identifisert, melder Stavanger Aftenblad.

Les også: 18-åring pågrepet etter filmet voldshendelse i Stavanger