Dette skjer i dag

Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 16. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frode Berg-dom

Dom og straffeutmåling er varslet i saken mot Frode Berg. Hva utfallet enn blir, håper mange at en dom vil føre til at norske og russiske myndigheter raskt vil finne en løsning slik at Berg blir benådet eller utlevert til Norge.

– Jeg tror at diplomatiets kvern har malt lenge. Når Erna Solberg sier at de skal gjøre det beste for Frode Berg, regner jeg med at hun har sine ord i behold, sa leder for Frode Bergs støttegruppe Øystein Hansen til NTB mandag.

Redningsarbeid i Paris

Brannmannskaper i Paris skal jobbe med å redde så mye som mulig av Notre-Dame etter brannen som brøt ut mandag. Både kulturskatter og infrastruktur må reddes fra brannskader.

Brannen er under kontroll, men tirsdag skal brannmenn etterslukke, samt kjøle ned konstruksjonen og sikre katedralen.

Sak mot Merkel

Det er ventet dom i saken som den tyske komikeren Jan Böhmermann har anlagt mot statsminister Angela Merkel etter at diktet hans om Tyrkias president ble delvis forbudt.

Tyskland har etter diktstriden opphevet loven om majestetsfornærmelse som ble brukt til å saksøke den tyske komikeren i 2016.

Norsk havvindpark

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) deltar på åpningen av Arkona havvindpark i Tyskland mandag og tirsdag. Tysklands statsminister Angela Merkel og den franske energiministeren deltar også.

Vindparken i den tyske delen av Østersjøen drives av Equinor og det tyske kraftselskapet E.ON. Når parken står ferdig, vil den kunne levere kraft til 400.000 tyske husholdninger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden