Konkurrerer om oppussing av Nationaltheatret

Åtte grupper er valgt ut av Statsbygg til å delta i konkurransen om oppdraget med å rehabilitere Nationaltheatret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Åtte grupper er valgt ut av Statsbygg til å delta i konkurransen om oppdraget med å rehabilitere Nationaltheatret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsbygg har valgt åtte grupper som skal konkurrere om oppdraget med rehabiliteringen av Nationaltheatret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På oppdrag fra Kulturdepartementet skal Statsbygg utarbeide et forprosjekt for oppussing av Nationaltheatret.

I en prekvalifisering søkte 15 grupper om å delta i konkurransen. Av disse er nå åtte valgt ut til å gi tilbud på prosjekteringen av rehabiliteringen.

– Gruppene er valgt ut både på grunnlag av soliditet, kompetanse og tidligere erfaring, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Hun forteller at det er lagt vekt på overførbar kunnskap og erfaring med rehabilitering og antikvarisk restaurering, men også erfaring med bygg for teater eller scene spesielt.

I sitt endelige valg av prosjekteringsgruppe opplyser Statsbygg at det vil legges vekt på både kvaliteten og pris i tilbudene. Gruppene har frist til å komme med tilbud 10. mai, og Statsbygg vil ta sitt endelige valg i løpet av juni.

De åtte valgte gruppene er WSP Norge, NSW Arkitektur AS, Sweco Norge AS, Snøhetta Oslo AS, Lund Hagem Arkitekter AS, Nordic Office of Architecture AS, Multiconsult Norge og Arkitema Architects AS.