Tre ungdommer siktet for å ha forlatt ulykkessted etter dødsulykke i Bergen

Tre ungdommer er siktet for brudd på vegtrafikkloven etter at de ifølge politiet stakk fra ulykkestedet etter dødsulykken i Bergen søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

re ungdommer siktet for å ha stukket av etter dødsulykke i Bergen ID: 16154407

Ytterligere oppdatert med nye opplysninger fra politiet.

NTB-André Lorentsen

Tre ungdommer er siktet for å ha forlatt stedet etter dødsulykken i Bergen søndag kveld. En mann omkom, mens to personer ble alvorlig skadd i ulykken.

Det var en ung mann som omkom i trafikkulykken nord for Bergen søndag kveld. Totalt var det seks personer – fem menn og en kvinne – i personbilen, alle bosatt i Bergen eller bergensområdet. De involverte er mellom 17 og 21 år gamle.

Høy fart

Politiet sier bilen neppe var registrert for flere enn fem personer. Trolig har høy fart og at minst én person ikke brukte sikkerhetsbelte bidratt til å forverre skadeomfanget, bekrefter politiadvokat Thomas B. Arntsen i Vest politidistrikt overfor NTB.

– Vitneforklaringer vi har innhentet så langt, gir grunn til å anta at høy fart har vært en del av ulykkesbildet. Men om det er det som er selve ulykkesårsaken, er for tidlig å si, sier han.

Ulykken skjedde ved Tertneskrysset i Åsane. Politiet fant tre personer på stedet. Én av dem ble erklært død, mens to personer ble brakt til Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader. Tilstanden deres var mandag ettermiddag fortsatt uavklart, ifølge Arntsen.

Avhør mandag

Tre unge menn som forlot stedet kort tid etter ulykken, ble funnet flere timer senere natt til mandag. De er nå siktet for overtredelse av vegtrafikkloven paragraf 12 og var mandag til behandling på Haukeland. Ifølge Helse Bergen hadde de tre bare lettere skader.

– To skadde personer og en død lå igjen i veien, og de forlot stedet. Det er straffbart, sier Arntsen.

De siktede skulle etter planen avhøres i løpet av mandagen. Det er foreløpig uklart hva de har å si om ulykken, årsaken og det påfølgende hendelsesforløpet.

Krimteknikere på stedet

Ulykken skjedde på en rett strekning. Politiet har ikke oversikt over hva som har skjedd, men ifølge Arntsen kan bilen ha kommet borti en langsgående asfaltkant før ulykken. Det var kun én bil involvert.

Vegvesenets ulykkesgruppe var på stedet natt til mandag. Det samme var politiets kriminalteknikere.

Politiet ønsker ennå ikke å gå ut med ytterligere informasjon om de enkelte involvertes alder. Den avdøde mannen skal obduseres tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden