Fortsatt mange måneder før alt er som normalt for datasystemene i Hydro

Dette var lappen som møtte mange ansatte i Norsk Hydro da de kom på jobben 19. mars Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Dette var lappen som møtte mange ansatte i Norsk Hydro da de kom på jobben 19. mars Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dataangrepet mot Hydro kan ha foregått i flere uker før det ble oppdaget. Selskapets IT-sjef tror det vil ta måneder før datasystemet fungerer normalt igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi antar at de har vært i systemet to til tre uker før de ble oppdaget, sier IT-sjefen Joe De Vliegher i Hydro til NRK.

Denne tiden har angriperne brukt til å tilrettelegge for viruset. Industriselskapet oppdaget dataangrepet mellom 18. og 19. mars. Det medførte at kabler fysisk ble dratt ut for å stoppe angrepet. Angriperne hadde brukt et såkalt løsepengevirus, kalt LockerGoga, som gjør alt innhold på datamaskinen utilgjengelig.

NRK skriver at Hydro har funnet flere varianter av viruset i forbindelse med opprydningen. De har kontroll på kjernesystemene i selskapet og selve angrepet, men fortsatt er det lenge til alt er som normalt.

– Det er tidkrevende å bygge opp nye sikkerhetssystemer. Det vil ta flere måneder før alt er som normalt, sier IT-sjefen.

På grunn av angrepet har mange produksjonsanlegg lagt om til manuell drift, men enkelte steder er produksjonen likevel stanset opp. Hydros resultat for første kvartal blir offentliggjort først 5. juni. Egentlig skulle resultatet vært lagt fram 30. april.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden