Siktet bilfører i Sandefjord erkjenner straffskyld for uaktsomt drap

Mannen i 30-årene som er siktet for uaktsomt drap etter at en kvinne i 50-årene ble påkjørt på en gang- og sykkelsti i Sandefjord, avhøres søndag. Han har ikke vært i stand til å avhøres tidligere. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Mannen i 30-årene som er siktet for uaktsomt drap etter at en kvinne i 50-årene ble påkjørt på en gang- og sykkelsti i Sandefjord, avhøres søndag. Han har ikke vært i stand til å avhøres tidligere. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen i 30-årene som er siktet for uaktsomt drap etter påkjørselen i Sandefjord fredag kveld, hvor en kvinne i 50-årene døde, erkjenner straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Siktede har erkjent at det var han som var fører av den aktuelle Audi A3 og at det var han som kjørte ned ekteparet i 50 årene hvor kvinnen døde og hvor mannen ble skadd, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Mannen ble avhørt søndag formiddag. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Vestfold tingrett mandag. Han er siktet for uaktsomt drap og uaktsom kjøring.

Den siktede mannen i 30-årene er fra Litauen. Han meldte seg for politiet lørdag, men var først søndag i stand til å la seg avhøre, opplyser mannens forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl, til TV 2.

En ektepar i 50-årene ble meid ned av en sølvgrå Audi A3 som av ukjente grunner skar ut av Lahelleveien i Sandefjord og over på gang- og sykkelstien som går parallelt i 20-tiden fredag kveld. Kvinnen døde av skadene hun ble påført, mens mannen ble lettere skadd.

Føreren av Audien stakk av etter ulykken, og bilen ble først funnet klokka 21.52 på Hasle i Sandefjord. Lørdag ettermiddag tok politiet ut siktelse mot mannen, før han meldte seg for politiet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden