Leirsteins blogg hadde utenlandsk spillreklame

Etter at han ble gjort oppmerksom på spillreklamen som lå på bloggen hans, tok Ulf Leirstein kontakt med leverandøren for å få fjernet annonsen. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Etter at han ble gjort oppmerksom på spillreklamen som lå på bloggen hans, tok Ulf Leirstein kontakt med leverandøren for å få fjernet annonsen. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Annonser for et utenlandsk spillselskap dukket opp på bloggen til Ulf Leirstein. Frp-politikeren var ikke klar over reklamen, men sier han har fått fjernet den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Lotteri- og stiftelsestilsynet er det ikke lov for utenlandske selskaper å markedsføre seg på norske nettsider mot et norsk publikum, skriver Aftenposten , som omtaler annonsene på Leirsteins blogg. Politikeren sier han ikke var klar over spillreklamen som lå på nettsiden hans.

– Jeg har min blogg via WordPress, og det er de som legger ut reklame. Jeg har ikke fått noen penger for dette, skriver han i en SMS.

– Jeg tar kontakt med dem og ber dem slette dette. Trodde WordPress automatisk forholder seg til lovverket i de landene de opererer i, fortsetter han. Leirstein sier bloggen ikke er oppdatert på lenge og at han ikke har fulgt med på den. Kort tid senere er bloggen nede, og Leirstein opplyser at WordPress ordner opp i saken

Seniorrådgiver Bjørn Leirdal i tilsynet minner om at den som er ansvarlig for en nettside, selv har et ansvar for innholdet og at det ikke holder å skylde på leverandøren. Hans kollega Marianne Alværen Torset sier Leirstein reagerte riktig da han fikk stanset reklamen. Spillselskaper lukes normalt ut automatisk, men tilsynet sier det hender noen slipper gjennom kontrollen fordi de registrere seg som andre selskapstyper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden