Gressbrann i Bærum slokket raskt

Politiet lette natt til søndag etter tre gutter som ble sett løpende bort fra en mindre gressbrann i Bærum. Brannvesenet fikk raskt kontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen ved Ringstabekk like over midnatt søndag.

– Vi fikk samtidig melding om at tre gutter var sett løpende fra stedet og inn i et bygg i nærheten, så vi sjekker det bygget, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB. Han ber folk være forsiktige og minner om at det er tørt mange steder.

– Jeg snakket med brannvesenet, og de sier det begynner å bli veldig tørt i Oslo-området. I går brant det i vegetasjon på Grimsøya, som spredde seg til to uthus, som ble helt utbrent, forteller Jøkling. Brannen på Ringstabekk natt til søndag kom raskt under kontroll og spredde seg ikke videre.

Det generelle bålforbudet som gjelder i sommerhalvåret starter mandag, men uavhengig av det, maner Jøkling altså til forsiktighet.

– Vi tar alle branntilløp alvorlig, og det kan gå ut over beredskapen når vi må bruke ressurser på å sjekke gressbranner og lignende.

Også i Rogaland er det tørt for tiden, og 14 kommuner har innført totalforbud mot bål etter at det har vært flere branner i regionen. På Mysen i Østfold brant et hus og en garasje ned lørdag. Politiet mistenker at årsaken var en bråtebrann på naboeiendommen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden