Mann mistenkt etter at bråtebrann antente nabohus i Mysen

Bråtebrannen i Mysen førte til at både en garasje og et bolighus i Mysen brant ned til grunnen. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix
Bråtebrannen i Mysen førte til at både en garasje og et bolighus i Mysen brant ned til grunnen. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix

En person er mistenkt etter at en bråtebrann antente et nabohus og en garasje i Mysen i Østfold. En annen person er fraktet til sykehus med røykskader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huset som ble antent, brant helt ned. Brannvesenet måtte konsentrere innsatsen om å kontrollere en gressbrann som oppsto rundt de antente bygningene. De fryktet at flere boliger skulle bli rammet. Sterk vind gjorde slokkearbeidene utfordrende for mannskapene som måtte passe på at flammene ikke spredte seg på den tørre bakken.

Politiet meldte først om brannen klokka 13.18 lørdag ettermiddag. Det ble rast klart at bolighuset i Mysen ikke kunne reddes, og innsatsen ble isteden satt inn for å redusere skadene rundt. Også boligens garasje brant helt ned.

Like før klokka 17 meldte Øst politidistrikt at en person hadde fått status som mistenkt etter brannen.

– Dette på grunn av at vedkommende drev med bråtebrann på naboeiendommen. Så langt kan det tyde på at det er bråtebrannen som har forårsaket boligbrannen, skriver politiet i en melding.

En person ble også fraktet til sykehus på grunn av moderate røykskader.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden