Flere gressbranner i en rekke fylker

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gressbrann er ute av kontroll i Gjesdal i Rogaland og i Mysen i Østfold spredte en garasjebrann seg til en bolig og gress. Det brenner flere steder i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store styrker jobber med å slukke brannen i Gjesdal, som ennå ikke er under kontroll. Ifølge brannvesenet er det ikke fare for bebyggelse.

– Vi har ikke kontroll på brannen, og det er forferdelig travelt her akkurat nå. Men det er ikke fare for hyttene i området, sa vakthavende Svein Nesse ved Stavanger brannstasjon til Stavanger Aftenblad klokken 11.45.

Politiet opplyste i 10.30-tiden at brannen var ute av kontroll og at den spredte seg kraftig. Mellom fem og seks mål sto da i brann.

I Mysen i Østfold meldte politiet om brann i en garasje i 13.30-tiden. Brannen spredte seg til et bolighus og det oppsto også gressbrann. Gressbrannen kom under kontroll, men ikke den øvrige brannen. Alle beboere er ute av huset.

Vinden i området har imidlertid stilnet noe, og spredningsfaren har dermed minket, opplyser Øst politidistrikt like før klokken 14. De jobber med å sikre nabohusene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Travelt i Rogaland

Brannmannskaper i Rogaland melder om en travel dag i fylket.

I tillegg til brannen i Gjesdal, brøt det ut gressbrann på Lindland i Sokndal, og i Sola i samme fylke brant det i en skog i Tananger. Om lag 300 kvadratmeter har brent, men brannmannskaper har slukket denne. Politiet mistenker at brannen var påsatt og er i kontakt med to barn og deres foresatte i forbindelse med saken.

Det er i tillegg meldt inn 260 bråtebranner i distriktet lørdag. Disse er alle under kontroll, men Nesse sier det er mange som ringer og er bekymret fordi de har observert røyk.

– Alle meldingene om brann vi får inn sjekker vi med de meldte bråtebrannene. Om en bråtebrann kommer ut av kontroll må den ansvarlige selv ringe 110 og gi beskjed til oss, sier Nesse.

Branner ute av kontroll

Det oppsto gressbranner flere steder i landet denne lørdagen.

Politiet i Innlandet meldte om en gressbrann på tre-fire mål på Skarnes i Sør-Odal i Hedmark.

På Fusa i Hordaland meldte 110-sentralen om en bråtebrann ute av kontroll rundt 13.45.