Fregattetterforskning i rute – avsluttes til sommeren

KNM Helge Ingstad ble denne uken sjøsatt igjen etter å ha blitt hevet og fått reparert skadene i skroget fra ulykkesnatten for fem måneder siden. Foto: Emil Wenaas Larsen / Forsvaret / NTB scanpix
KNM Helge Ingstad ble denne uken sjøsatt igjen etter å ha blitt hevet og fått reparert skadene i skroget fra ulykkesnatten for fem måneder siden. Foto: Emil Wenaas Larsen / Forsvaret / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet er i rute med sin etterforskning av fregattforliset i november. Etter planen skal de være ferdige med en påtaleavgjørelse til sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For halvannen uke siden var politiet med da skipsulykken som førte til at KNM Helge Ingstad sank i Hjeltefjorden, ble rekonstruert. Nå er de i gang med oppfølgingsavhør basert på det som kom fram da ulykken ble gjenskapt, skriver Teknisk Ukeblad.

Frode Karlsen i Vest politidistrikt ønsker ikke å gi noen detaljer om hva slags ny informasjon som nå følges opp.

– Jeg tror vi skal nøye oss med å si at observasjonsseilasen ga nyttig informasjon. Det er aldri mulig å gjenskape en hendelse helt nøyaktig, men vi fikk likevel et godt inntrykk av hvordan situasjonen kan ha vært før kollisjonen skjedde, sier Karlsen.

Han forteller at etterforskningen er i rute, og at politiet sikter seg inn på å gjøre ferdig hoveddelen før sommeren. Deretter begynner arbeidet med en påtalebeslutning. Også det spørsmålet håper Karlsen å avklare før sommeren.

Fregatten Helge Ingstad og tankskipet Sola TS kollidert klokken 4.03 natt til 8. november i fjor. Marinafartøyet fikk en stor flenge i skroget og sank på grunt vann i Hjeltefjorden. Åtte personer på fregatten fikk lettere skader, mens besetningen på tankskipet kom uskadd fra ulykken på Vestlandet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden